خانه / جوندگان / نگهداری جوندگان / چطور خرگوش خود را سرگرم کنید

چطور خرگوش خود را سرگرم کنید

خیلی از خرگوش‌ها به‌خاطر این‌که صاحب‌شان قدر هوش و ذکاوت‌شان را نمی‌داند و متوجه نیست که آن‌ها چقدر به بازی کردن و ورزش دادن مغز و بدن‌شان احتیاج دارند حوصله‌شان سر می‌رود.

اگر خرگوش را به عنوان حیوان خانگی‌تان انتخاب کردید چون فکر می‌کردید که آرام و بامزه است و یک گوشه برای خودش می‌نشیند، حیوان خانگی اشتباهی را انتخاب کرده‌اید.

اما خبر خوب این است که راه‌های ساده و بسیار زیادی برای سرگرم کردن خرگوش و تحریک مغزش وجود دارد. در این مطلب از پت پزشک به معرفی تعدادی از این راه‌ها می‌پردازیم.

بازی با خرگوش

با انداختن وسایل بازی کنید:

خرگوش‌ها خیلی دوست دارند چیزها را به دندان گرفته و پرت کنند. حتی بعضی خرگوش‌ها اگر چیزی را به سمت‌شان غل بدهید به آن حمله می‌کنند (کمی شبیه به سگ‌ها). اسباب‌بازی‌های کوچک زیادی وجود دارد که از چوب یا پلاستیک ساخته شده‌اند و دقیقاً راست کار خرگوش‌ها برای پرت کردن و چنگ زدن هستند. فقط حواس‌تان باشد اسباب‌بازی از قطعات ریز یا کنده‌شدنی که خرگوش ممکن است آن‌ها را قورت بدهد ساخته نشده باشد.

چیزی برای جویدن به خرگوش بدهید:

خرگوش‌ها به‌عنوان جونده، عاشق جویدن هستند. اگر خرگوش چیزهای جویدنی دم دستش نداشته باشد، شروع به جویدن چیزهایی که نباید می‌کند. برای جویدن می‌توانید چوب‌های غیرروغنی (مثلاً چوب بستنی) در اختیار خرگوش بگذارید.

از کارتن‌های مقوایی استفاده کنید:

کارتن‌ها را به هم بچسبانید و چند سوراخ ایجاد کنید تا خرگوش بتواند از داخل‌شان رد شود و بدود؛ بدین ترتیب اسباب‌بازی ساخته‌اید که خرگوش هم می‌تواند داخل آن بازی کند، هم می‌تواند داخل آن پنهان شود و هم می‌تواند آن را بجود.

محیط اطراف را تغییر دهید:

گه گاهی محیط اطراف خرگوش را کمی تغییر دهید، مثلاً از کارتن‌های مقوایی که در قسمت قبلی عنوان کردیم استفاده کنید (فقط حواس‌تان باشد که خرگوش مقواها را نخورد). می توانید از رول‌های خالی دستمال توالت استفاده کرده و با خلاقیت خود داخل آن‌ها خوراکی و تشویقی قرار دهید تا خرگوش درحین بازی با آن‌ها و تحرک داشتن، تشویق هم بشود.

هر خرگوشی ممکن است یک نوع بازی را دوست داشته باشد اما موضوع اصلی این است که همه‌ی خرگوش‌ها بازی کردن را دوست دارند.
اگر خرگوش‌تان کل روز یک جا نشسته و هیچ کار خاصی نمی‌کند، به‌احتمال زیاد حوصله‌اش خیلی سر رفته است، بنابراین دست به کار شوید!

درباره دکتر نیلوفر اجودی

فارغ التحصیل از رشته دکترای دامپزشکی از دانشکده دامپزشکی شیراز و فعال در زمینه ترویج فرهنگ نگهداری صحیح از حیوانات و ارائه مشاوره مدیریتی مرتبط با تولیدات و فرآورده های دامی

3 دیدگاهها

  1. سلام ممنون از مطالب خوبتون
    من میخوام برای نگهداری در باغ دوتا خرگوش بخرم ایا نیازی به تغذیه به صورت دستی هم هست ؟؟؟

  2. سلام
    به نظرم خرگوش رو در باغ نزار چون ممکنه مار یا چیزی باشه ک ازش بترسه د بمیره. و وقتی هم میری باغ ممکنه پیداش نکنی یا گم بشه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *