خانه / سگ / آموزش و رفتار شناسی سگ / چگونه سگ را برای حمام رفتن آماده و علاقه‌مند کنیم

چگونه سگ را برای حمام رفتن آماده و علاقه‌مند کنیم

یکی از مواردی که در نگهداری سگ باید به آن توجه کنید، حمام کردن مرتب حیوان است. بعضی از سگ‌ها حمام رفتن را دوست دارند ولی بعضی‌ها نه. برای اینکه بتوانید سگ خود را به حمام رفتن علاقه‌مند کنید نکات زیر را دنبال کنید.

  1. مکان حمام کردن حیوان را تعیین کنید. محیطی که قرار است حیوان در آنجا حمام شود باید برای او بی‌خظر (غیر لغزنده)، جذاب و آرام باشد. بعضی از افراد فکر می‌کند که لغزنده بودن کف حمام و یا وان برای سگ جذاب است، درحالی‌که اشتباه می‌کند. لغزنده بودن بیش‌ازاندازه کف وان و یا حمام باعث می‌شود که حیوان دچار ترس و استرس شود. برای کاهش استرس و ترس حیوان در داخل وان و یا کف حمام از مت یا حصیرهای لاستیکی و یا حوله استفاده کنید. با این کار شما یکی از دلایل عدم تمایل حیوان به حمام رفتن را حذف خواهید کرد.
  2. تمام چیزهایی که برای حمام کردن سگ نیاز است آماده کنید. وقتی می‌خواهید شروع به حمام کردن حیوان خود کنید باید همه چیز در کنار شما باشد. اگر همه  چیز کنار شما نباشد و بخواهید حیوان را در داخل وان و یا حمام رها کرده و به دنبال شامپو و یا هر چیزی که احتیاج دارید بروید، فرصتی برای فرار کردن حیوان ایجاد خواهید کرد و حتی ممکن است حیوان فکر کند که با او بازی می‌کنید. بعضی از وسایلی که باید در حمام داشته باشید شامل: اسباب بازی، غذا، حوله، شامپو، بورس و لیف می‌باشد. شامپویی که برای سگ خود استفاده می‌کنید باید آلرژی ایجاد نکند و حاوی نرم کننده باشد. درصورتی‌که احتمال می‌دهید شامپو وارد چشم سگ شما می‌شود، از شامپوهایی که سوزش چشم ایجاد نمی‌کنند استفاده کنید.
  3. نزدیک محوطه حمام و یا وان با سگ خود بازی کنید. توپ مورد علاقه حیوان را ه سمت وان و یا حمام پرتاب کنید و از او بخواهید که توپ را برای شما بیاورد و یا اینکه نزدیک وان و داخل حمام با آن بازی کنید. با این کار به سگ خود می‌فهمانید که حمام و وان چیز عجیب و غریب و ترسناکی نیست.
  4. مقداری غذا در دست خود و در لبه و یا داخل وان بگیرید و از سگ خود بخواهید که آن را از شما بگیرد. وقتی نزدیک وان شد غذا را به او بدهید  او را به خاطر نزدیک شدن تشویق کنید.
  5. بعد از این مرحله بردن حیوان داخل وان و یا حمام است. اگر سگ شما کوچک است باید آور ا بلند کرده و او را داخل وان قرار دهید. به این صورت که اول با دست حیوان وان را لمس کنید، سپس اجازه دهید بو کند، بعد اول یک پا، بعد دو پا و بعد کل بدن حیوان را در داخل وان قرار دهید. بعد از اینکه در وان قرار گرفت او را رها کنید و به او به‌عنوان جایزه غذا بدهید. تا سه روز از مرحله یک تا پنج را برای سگ خود انجام دهید تا به شرایط عادت کند. بعد از این مرحله حمام کردن واقعی سگ می‌باشد.
  6. قبل از اینکه سگ را داخل وان قرار دهید مطمئن شوید که آب ولرم است، نه خیلی داغ و نه خیلی سرد، سگ‌ها دوست ندارند در آب خیلی گرم و یا خیلی سرد حمام کنند.
  7. بعد از اینکه حیوان را در داخل وان گذاشتید آب را با فشار کم روی حیوان بریزید. در بار اول حمام رفتن سگ بهتر است از شامپو استفاده نکنید. چون برای شستن و آبکشی حیوان زمان بیشتری لازم خواهد بود. سعی نکنید با اصرار بر شستشوی حیوان او را اذیت کنید (پرخاشگری به حیوان ممنوع). این کار باعث متنفر شدن او از حمام کردن می‌شود. هر وقت حس کردید که حیوان شما در حین حمام کردن کلافه شده است او را سریعاً از آب درآورید و خشک کنید تا درر روزهای بعد به حمام کردن تمایل داشته باشد. برای خشک کردن حیوان بهتر است از سشوار استفاده نکنید و با حوله خشک کنید. در صورت استفاده از سشوار از درجه حرارت کم استفاده کنید.

آماده کردن سگ برای حمام کردن

همان‌طور که در مقاله 10 نکته کلیدی آموزش سگ گفتیم، استفاده از روش پاداش دادن به حیوان در هنگام انجام کار درست، به یادگیری سریع رفتار توسط سگ منجر خواهد شد. در این مورد نیز شما برای عادت دادن حیوان و یاد دادن رفتار صحیح در هنگام حمام کردن به حیوان، از روش پاداش دادن ( غذا دادن) استفاده کنید و به‌هیچ‌عنوان نباید با حیوان خود بدرفتاری کنید. این هفت مرحله شما را با چگونگی عادت دادن سگ خود به حمام کردن آشنا نمود ولی شستشوی صحیح حیوان مورد بحث قرار نگرفت. در مقالات بعدی از پت پزشک به مقوله شستشوی صحیح سگ در حمام خواهیم پرداخت.

به دلیل وجود بیماری مشترک فراوان بین سگ و انسان که در مقالات بعدی با آن‌ها آشنا می‌شویم اکیداً توصیه می‌کنیم از وسایل، وان و محیط جداگانه‌ای برای شستشو حیوان خود استفاده کنید.

درباره دکتر نیلوفر اجودی

فارغ التحصیل از رشته دکترای دامپزشکی از دانشکده دامپزشکی شیراز و فعال در زمینه ترویج فرهنگ نگهداری صحیح از حیوانات و ارائه مشاوره مدیریتی مرتبط با تولیدات و فرآورده های دامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *